Wat is (deep) dry needling?

Deep dry needling (DDN) wordt sinds enkele jaren gebruikt in de kinesitherapie als behandeling voor het myofasciaal pijnsyndroom, één van de meest voorkomende oorzaken van (chronische) pijn in het bewegingsapparaat. Voor een diagnose van MPS is er minimaal sprake van: regionale pijn/gevoeligheid en gerefereerde pijn, toename van de pijn bij druk, voelbaar strakke band met pijnpunten (triggerpoints), beperkte beweeglijkheid door spierverkorting en krachtsvermindering.


Onze aanpak

Een behandeling met DDN begint bij Kinos met een vraaggesprek en onderzoek, waarna onze kinesitherapeut de klachten en bevindingen analyseert. Nadien onderzoeken we de spieren in kwestie. We zoeken naar pijnpunten (triggerpoints), die we proberen te ontspannen door de dry needling techniek. Door middel van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald prikt onze therapeut in de spier, zodat deze snel en langdurig kan ontspannen. Wanneer het triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een krampgevoel voor u als patiënt, maar nadien ontspant de spier zich meestal direct en kan u gemakkelijker bewegen.

Behandelde spieren voelen vaak vermoeid en zwaar aan, maar dit is van korte duur. Om te voorkomen dat deze triggerpoints opnieuw pijn gaan geven, krijgt u oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Wij helpen u vrij bewegen, zonder beperkingen