Kinesitherapietoestellen en oefenmateriaal

U doen bewegen en beter maken, dat doen we in onze moderne groepspraktijk in Arendonk. Hier is alle ruimte voor doeltreffende kinesitherapiebehandelingen, alsook revalidatiegerichte apparatuur. We tonen u hier alvast enkele toestellen.

Elexoma

Microcurrent

Het gebruik van microcurrent op het lichaam verhoogt de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), hetgeen het helingsproces van het lichaam enorm versnelt.

Aangewezen bij: acute (sport)ongevallen, post-operatieve revalidatie, reumatoïde artritis, osteoartritis, discuspathologie, slecht genezende wonden en patiënten met peesontstekingen.

Fractietafel

Tractietafel

Deze kanteltafel zorgt voor een veilige tractie van de rug omdat het eigen lichaamsgewicht gebruikt wordt. Tractie heeft als belangrijkste doelstellingen: pijnverlichting, ontspanning en verbeterde doorbloeding.

Aangewezen bij: bulgings, protrusies, hernia’s

Benen Oefening

Biosignaaltherapie

Deze elektromagnetische veldtherapie zorgt voor een verbetering van de doorbloeding en een verhoogde partiële zuurstofdruk. Het is ook goed voor de autoregeneratie van het kraakbeen en het bindweefsel, en een toename van de stofwisseling in de cellen.

Aangewezen bij: fracturen, artrose, artritis, kraakbeenaandoeningen, Sudeck atrofie.

Kinetec

Kinetec

De kinetec is een toestel voor passieve mobilisatie van knie en/of heup. Het versnelt o.a. de genezing van kraakbeen- en peesletsels, verhoogt beweeglijkheid en soepelheid, en voorkomt gewrichtsstijfheid en adhesies. Indien nodig, kunnen patiënten dit apparaat ook thuis gebruiken.

Aangewezen na: grote orthopedisch heelkundige ingrepen (bv. totale knieprothese).

Starvac

Starvac

Starvac is een wetenschappelijk bewezen mechanische behandel- en massagemethode voor de huid, onderhuid en het onderhuidse bindweefsel. Eén van de positieve effecten is een felle verbetering van de doorbloeding en zuurstofvoorziening naar de weefsels.

Aangewezen bij: gespannen spieren, triggerpoints, bindweefselverklevingen, spierscheuren, contusies en hematomen, littekenbehandeling, spierpijnen, beenvliesontsteking, verzuurde spieren, reflextherapie en na esthetische chirurgie.

Wij helpen u vrij bewegen, zonder beperkingen